Flowers Quiz Question Answers - GK on Flowers

Flowers Quiz Question Answers - GK on Flowers 


1) What is january flower of the month?
Ans: Carnation and Snowdrop

2) What is february flower of the month?
Ans: Violet and Primrose

3) What is march flower of the month?
Ans: Daffodil

4) What is april flower of the month?
Ans: Daisy and Sweet Pea

5) What is may flower of the month?
Ans: Lily of the valley and Hawthorn

6) What is june flower of the month?
Ans: The rose and the Honeysuckle

7) What is july flower of the month?
Ans: Larkspur and Water lily

8) What is august flower of the month?
Ans: Gladiolus and Poppy

9) What is september flower of the month?
Ans: Aster and Morning glory

10) What is october flower of the month?
Ans: Marigold and Cosmos

11) What is november flower of the month?
Ans: Chrysanthemum

12) What is december flower of the month?
Ans: Narcissus and Holly

13) Where do Bouqs flowers come from?
Ans: Fresh-cut bouquets sent directly from our South American farms to your door.

14) What is the real name of dog flower?
Ans: Antirrhinum majus

15) What are the small purple flowers called?
Ans: Lilac (Syringa vulgaris)

16) What are the best flowers for Valentine's Day ?
Ans: Red Rose

17) What is Afghanistan national flower? - Tulip

 

18) What is Argentina national flower? - Ceibo

 

19) What is Australia national flower? - Golden Wattle

 

20) What is Austria national flower? - Edelweiss

 

21) What is Bangladesh national flower? - White Water Lily

 

22) What is Barbados national flower? - Pride of Barbados

 

23) What is Belgium national flower? - Red Poppy

 

24) What is Bermuda national flower? - Sisyrinchium bermudiana

 

25) What is Bhutan national flower? - Blue Poppy

 

26) What is Bolivia national flower? - Cantuta

 

27) What is Brazil national flower? - Cattleya labiata

 

28) What is Bulgaria national flower? - Rose

 

29) What is Chile national flower? - Copihue

 

30) What is Colombia national flower? - Cattleya Orchid

 

31) What is Cuba national flower? - Mariposa

 

32) What is Cyprus national flower? - Cyclamen

 

33) What is Denmark national flower? - Marguerite Daisy

 

34) What is Egypt national flower? - Lotus

 

35) What is England national flower? - Rose, Tudor Rose

 

36) What is Finland national flower? - Lily of the Valley

 

37) What is France national flower? - Iris

 

38) What is Germany national flower? - Cornflower

 

39) What is Hungary national flower? - Tulip

 

40) What is India national flower? - Lotus

 

41) What is Indonesia national flower? - Puspa Bangsa

 

42) What is Iraq national flower? - Red Rose

 

43) What is Ireland national flower? - Shamrock

 

44) What is Israel national flower? - Cyclamen

 

45) What is Japan national flower? - Cherry Blossom

 

46) What is Jordan national flower? - Black Iris

 

47) What is Malaysia national flower? - Hibiscus

 

48) What is Mexico national flower? - Dahlia

 

49) What is Myanmar national flower? - Padauk

 

50) What is Netherlands national flower? - Tulip

 

51) What is New Zealand national flower? - Kowhai

 

52) What is Norway national flower? - Purple Heather (Callunna Vulgaris)

 

53) What is Pakistan national flower? - Jasmine

 

54) What is Philippines national flower? - Jasminum Sambac

 

55) What is Poland national flower? - Corn Poppy

 

56) What is Portugal national flower? - Lavender

 

57) What is Puerto Rico national flower? - Flor de Maga

 

58) What is Romania national flower? - Dog rose

 

59) What is Russia national flower? - Chamomile

 

60) What is Scotland national flower? - Thistle

 

61) What is Singapore national flower? - Vanda Miss Joaquim

 

62) What is South Africa national flower? - King Protea

 

63) What is South Korea national flower? - Hibiscus

 

64) What is Spain national flower? - Carnation

 

65) What is Sri Lanka national flower? - Blue Lily

 

66) What is Switzerland national flower? - Edelweiss

 

67) What is Taiwan national flower? - Plum Blossom

 

68) What is Thailand national flower? - Cassia Fistula Linn

 

69) What is United States of America national flower? - Rose

 

70) What is Vietnam national flower? - Lotus

 

71) What is Zimbabwe national flower? - Flame Lily


72) What is Calla a flower?
Ans: the calla lily (Zantedeschia sp.) is a flower.


73) What is Wildflower or Wild Flower?
Ans: A wildflower (or wild flower) is a flower that grows in the wild.

74) Which cut flower is the most popular for purchase?
Ans: Rose

75) Which flower symbolically means "beauty"?
Ans: Calla Lify

76) What color rose would you send to someone to say, "I am innocent and pure"?
Ans: White

77) In the United Kingdom, Canada, and Australia, what flower is worn to commemorate soldiers who have died in war?
Ans: Red poppy

78) Where are more than 60 percent of the United States' cut flowers grown?
Ans: California

78) Which is the biggest flower of the world?
Ans: Rafflesia






Also Read:
Flowers Quiz Question Answers - GK on Flowers Flowers Quiz Question Answers - GK on Flowers Reviewed by SSC NOTES on April 20, 2022 Rating: 5
Powered by Blogger.