Basic Computer Books for beginners PDF

Basic Computer Books for beginners PDF

Basic Computer Books for beginners PDF


Dear Aspirants, We are sharing e-book Basic computer pdf download. This free basic computer classes notes pdf is very helpful to accelerate your skills in the subject of Computer Awareness.  Please go through the provided PDF reading material, this will help upcoming competitive exams like IBPS PO, IBPS Clerk, SBI PO, SBI Clerk, Bank exams, Railway Exams, RRB Exams etc… You are advised to download basic computer technology free notes pdf by provided a link given below.



Download PDF

 

Very Important Computer Related Questions:
1) When was the first Apple Computer released?
Ans: July 1976

2) When was the first Mac computer?
Ans: January 24, 1984

3) What is a mainframe computer?
Ans: In Computer, Mainframes are high-performance computers which have large amounts of memory and micro-processors that can perform billions of calculations and instructions.

4) ibm 5100?
Ans: The 5100 was IBM's second transportable computer.

5) When was IBM Mainframes are introduced?
Ans: IBM mainframes are large computer systems produced by IBM since 1952.

6) Define fat client?
Ans: A fat client is a form of client-server architecture. Fat client also called as thick client or rich client.

7) What is Home server?
Ans: A home server is a computer server which located at home. Simply say that it is a simple computer which has high specifications like big hard drive, sufficient memory, and a network connection.

8) What is Hydrid computers and used for?
Ans: Hybrid computers  are computers which are generally used for specialized applications where both analog and digital data processing.

9) What is cloud server?

Ans: A cloud server is a centralized server that performs application and resource processing on a internet.

10) What is computer hardware?
Ans: Computer hardware includes the physical parts of a computer


Computer Notes: Also Read:
Basic Computer Books for beginners PDF  Basic Computer Books for beginners PDF Reviewed by SSC NOTES on July 14, 2022 Rating: 5
Powered by Blogger.