Computer Awareness Study Material Hindi PDF Download Set – 10

 

Computer Awareness Study Material Hindi PDF Download Set – 10

Computer Awareness Study Material Hindi PDF Download Set – 10


Hello Aspirants, We are sharing pdf of Computer Awareness Study Material Hindi PDF Download Set – 10.  This is very helpful to accelerate your skills in the subject of Computer Awareness.  Please go through the provided PDF reading material, this will help upcoming competitive exams like IBPS PO, IBPS Clerk, SBI PO, SBI Clerk, Bank exams, Railway Exams, RRB Exams etc… may download Free Computer Awareness PDF Free material Hindi Set -10 by through the provided a link given below.

Download PDF

Trending Computer Questions
1) What is ELM Software?

Ans: Elm software is a functional programming language software which is to use develop front-end web applications.

2) What is sas software full form?
Ans: Statistical Analysis System

3) What is cold fusion programming?
Ans: ColdFusion (CFML – Cold Fusion Markup Language is a dynamic web programming) is used to  building web applications.


4) What is Software Bootcamp?
Ans: A coding bootcamp is a technical intensive training program that teaches students or employers to practical and job oriented technical skills.

5) What are dropbox programming languages used code to dropbox?
Ans: Python, Go, Coffeescript, Rust

6) What is a blueprint software?
Ans: A Sofware blueprint is outcome product of software which is used to development in software.

7) What is Computer?
Ans: an electronic device for storing and processing data, typically in binary form, according to instructions given to it in a variable program.

8) What is 32 bit?
Ans: 32-bit is refer to the type of CPU architecture that transferring 32 bits of data per clock cycle.

9) What is byte?
Ans: A byte, the basic measurement unit of information or data that contains eight bits which related to measure data storage.

10) what does byte do?
Ans: A byte is the storage measurement unit which is use to represent a character such as a letter, number or typographic symbol.



Computer-Awareness: Also Read:
Computer Awareness Study Material Hindi PDF Download Set – 10 Computer Awareness Study Material Hindi PDF Download Set – 10 Reviewed by SSC NOTES on January 29, 2022 Rating: 5
Powered by Blogger.